{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
beyyoglu
.

Tekstilde sürdürülebilirlik konusunu incelemek için konuya

hem tekstil endüstrisi hem de ekonomik, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik açısından

yaklaşmamız gerekir. Tekstil endüstrisi çok eskilere dayanan ve bazen kritik

konularda tartışmaya açılan bir sektördür. Bu konuların başında da tekstil

endüstrisinde sürdürülebilirlik gelir. Sürdürülebilirlik; dünyanın farklı yerlerinde

üretim maliyetlerini dengeleyen, sosyal ve ekonomik yönlerinin yanı sıra, malzeme kaynağının

tüketim etkisini ortadan kaldırılarak doğal kaynaklarla uyumlu olması adına önemli bir adımdır. Tekstilde ve neden bu kadar önemli olduğu hakkındaki detaylara  birlikte göz atacağız.

Teknik açıdan tekstilde sürdürülebilirlik; daha az atık, malzeme tasarrufu, geri dönüşüm ve yeniden kullanım ile insanların yaşamını etkilemeyen üretim teknolojisini kullanmaya dayalı bir yaklaşım olarak tanımlanabilir. Ayrıca, tekstilde sürdürülebilirlik, çevresel etkiyi minimize ederek iklim değişikliğinin etkileri ile başa çıkabilmek için önemli bir araçtır. Tekstil sektöründe sürdürülebilirlik için 3 temel gösterge bulunmaktadır: etkinlik, verimlilik ve doğal kaynaklarla uyum.

Tekstilde Sürdürülebilirlik İçin Nasıl Adım Atabiliriz?

    .Sürdürülebilir Tekstil Hammaddeleri: Tekstil üretimi için temel olarak kullanılan hammaddeler sürdürülebilir olmalıdır. Örneğin, pamuk, kenevir gibi organik malzemeler gelecek nesillerin kullanımı için sürdürülebilir olmalı ve duyarlı bir biçimde üretimde kullanılmalıdır. Bu tür malzemelerin üretiminde ve ticaretinde uygun yaklaşımlar benimsenmelidir. Böylelikle tekstilde sürdürülebilirlik hedefleri desteklenebilir.

· Doğal Kaynakları Koruma: Tekstil üretiminde doğal kaynakların korunması insanlığın geleceği için hayati önem taşır. Bu nedenle, üretim esnasında kullanılan doğal kaynaklar mümkün olduğunca asgari düzeyde olmalıdır. Kimyasal madde kullanımının azaltılması, hammadde ve yardımcı malzemenin doğal kaynaklı olması tekstilde sürdürülebilirlik açısından oldukça önemlidir.

· Enerji Verimliliği: Tekstil sürdürülebilirliği için, tekstil üretim sürecinde enerji verimliliğine dikkat edilmelidir. Bunu gerçekleştirmek için, geri dönüşebilen elektrik enerjisi, biyogaz gibi yenilenebilir kaynaklar kullanılabilir. Akıllı kontrol edilebilir teknolojilerle enerji tasarrufu sağlanabilir. Tekstilde atık oluşumu oldukça fazla olduğu için, bunların etkin bir şekilde yönetilmesi ve geri dönüştürülmesi de önemlidir. Bizim görevimiz, bu atıkları geri dönüştürerek, kompost ve diğer biyolojik yöntemler kullanarak tekrar kullanıma sunmaktı Tekstil sektöründe sürdürülebilirliğe uygun yaklaşımlar ile doğaya zararsız hale getirerek ve etkinlik sağlayarak daha iyi yaşam alanları yaratmamız mümkündür.




Tekstilde Sürdürülebilirlik Beyyoglu İçin Ne İfade Ediyor?

Sürdürülebilirlik, gelecek nesiller için hayatın devam edebilmesi açısından büyük önem taşıyan bir kavramdır. Tekstilde sürdürülebilirlik, üretimden tüketime kadar olan süreci daha az zararlı hale getirmek için gereken yaklaşımlar ve uygulamalar demektir. Tekstil sektörünün doğaya ve insanlara verdiği zararı minimuma indirmeye çalışmak ve bu şekilde çalışanlar ve son kullanıcılar için sağlıklı bir alan yaratmak ana hedeftir. Tekstilde sürdürülebilirlik konusunun temel kavramları arasında, geri dönüşüm, yenilenebilir kaynakların kullanımı ve doğal ürünlerin tasarrufu vardır. Tekstilde sürdürülebilirlik aynı zamanda tekstil üretiminde kullanılan hammaddelerin, enerji ve su kullanımının minimize edilmesini de içerir. Son olarak, tekstilde sürdürülebilirlik, çevresel veya toplumsal etkinlikleri destekleyerek şirketlerin başarısını artırmak için farkındalıklara da yönelmektedir. Tekstilde sürdürülebilirlik için hali hazırda var olan sürdürülebilirlik sorunlarını çözmeye odaklanılmalıdır. Hedefler, geliştirme ve yenilik getirerek, ortaya çıkan sonuçlarda daha fazla tasarruf, sosyal ve ekonomik iyileşme olmalıdır. Tekstil endüstrisinin büyümesi, üretim sürecinde oluşan atıklar ve kimyasal maddeler nedeniyle sürdürülebilirliğe ciddi zarar vermektedir. Beyyoglu olarak kullanılan kimyasalların azaltarak ve temiz enerji kaynakları tercih ederek sürdürülebilir yaklaşımı desteklemeye çalışıyoruz. Tekstilde sürdürülebilirlik için Beyyoglu olarak; hava ve su kirliliğine yol açan enerji kaynaklarını kullanmamaya özen gösteriyoruz. Atmosfere zararlı maddeler salgılamasını önlemek için, üretim süreçlerinde kullanılan enerjiyi azaltıp, sürdürülebilir kaynakların kullanımı gibi stratejiler benimsiyoruz.